سخن دبیر همایش

سند تحول بنیادین یکی از مهم ترین اسناد تدوین شده در نطام تعلیم و تربیت کشور است .این سند مبتنی بر آرمان های انقلاب اسلامی، نقشه راه توسعه سرمایه انسانی به عنوان اصلی ترین رکن پیشرفت و تعالی جامعه ،  سمت و سوی اقدامات و فعالیت ها ی سیاست گذاران و کارشناسان و مجریان نظام تعلیم و تربیت کشور را مشخص می کند .تربیت تمام ساحتی یا یکپارچه،  رویکردی است که با توجه به سند تحول محور توجه و گفتگو قرار گرفته است .در سند تحول ،  تربیت به عنوان فرایندی تعاملی که زمینه ساز تکوین و تعالی پیوسته متربیان به صورت یکپارچه و مبتنی بر نظام معیار اسلامی یه منظور هدایت در مسیر آماده شدن جهت تحقق آگاهانه و اختیاری مراتبی از حیات طیبه در همه ابعاد تعریف شده است . منظور از ساحت ، دامنه خاصی است که مجموعه ای از رفتارها و فعالیت های تعلیم و تربیت در آن دامنه اتفاق می افتد و مفهو م تربیت تمام ساحتی بر این پیش فرض مبتنی است که انسان دارای ابعاد مختلفی است که رشد همه جانبه آن ابعاد  باید هدف اصلی دست اندرکاران نظام  تربیتی باشد ، بنابراین  آموزش و پرورش به عنوان اصلی ترین رکن آموزش و تربیت موظف است با فراهم ساختن شرایط مناسب ظهور و بروز تمام استعدادهای ذاتی متربیان در صدد تربیت انسان هایی با رشد  متوازان  که در دنیای امروز بتوانند نقش سازنده ای در حوزه فردی و اجتماعی ایفا کرده و با شناخت صحیح از خود و جهان،   با معیار درک مراتبی از  حیات طیبه یعنی حیاتی بهره مند از معنویت و ارتباط با خداوند ، سازنده آینده جامعه  اسلامی باشند.در سند تحول شش ساحت تربیتی اعتقادی ، عبادی و اخلاقی و ساحت اقتصادی و حرفه ای و ساحت علمی و فناوری وساحت  تربیت اجتماعی و سیاسی وساحت زیستی و بدنی و ساحت تربیت زیبایی شناختی و هنری مطرح شده است .نظام آموزش وپرورش مسئولیت تحول نظام فعلی  در جهت اهداف مورد نظر سند را به عهده دارد و دانشگاه فرهنگیان  در واقع موتور ایجاد تحول در آموزش و پرورش است، زیرا در سند ،  معلم به عنوان هدایت کننده و اسوه ای امین و بصیر در فرایند تعلیم و تربیت و موثرترین عنصر در تحقق ماموریت های نظام تربیت رسمی و عمومی تعریف شده است .رسیدن به اهداف سند تحول و توجه به تربیت تمام ساحتی نیازمند عمومی سازی گفتمان در میان دست اندرکاران تعلیم و تربیت  است،  بر همین اساس دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان و اداره کل آموزش و پرورش استان جهت گام برداشتن در جهت تبیین و شناخت هر چه بیشتر ساحت های تربیتی و فرصت ها و چالش های احتمالی اجرایی آن  همایش ملی تربیت تمام ساحتی را برگزار می کند و از همه صاحب نظران تعلیم و تربیت ، محققین حوزه های علمیه  و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و معلمین عزیز دعوت می شود که با ارائه مقاله در محورهای همایش بر غنای آن بیفزایند.